خبرگزاری مهر، گروه استانها: اورژانس یکی از مهمترین مسائلی است که در کریدور اصلی شمال شرق کشور یعنی استان سمنان، به واسطه تصادفات جادهای همواره مطرح میشود در سالهای اخیر اقدامات خوبی در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود صورت گرفته است.
از سوی دیگر این دانشگاه تلاش کرده تا گسترده خدمات رسانی خود در حوزه بهداشت و درمان را وسعت ببخشد در ادامه با حسین شیبانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود درباره مباحث مرتبط با حوزه درمان و اورژانس پیش بیمارستانی در شاهرود و میامی به گفتگو نشستیم.
*قبل از ورود به مقوله اورژانس درباره عمل حراجی و اقدامات حوزه درمان قلب توضیح دهید
در دستور کار قرار گرفتن انجام عمل جراحی قلب باز به روش میکروانوازیو (کم تهاجمی) یکی از اقدامات مهمی بود که در شاهرود صورت گرفت. ما همچنین تقویت بخش آنژیوگرافی - انژیوپلاستی با حضور عضو هیئت علمی تمام وقت جدید را صورت دادیم که میتواند اقدامی مهم باشد.
تبدیل نحوه ارائه خدمت در بخشهای جراحی قلب و آنژیوگرافی-آنژیوپلاستی از حالت پاره وقت به تمام وقت (از مرداد ماه ۱۴۰۲) و راه اندازی کد ۲۴۷ یا همان Primary PCI شامل انجام آنژیوگرافی واستنت گذاری در بیمار مبتلا به سکته حاد قلبی به محض ورود به اورژانس که مستلزم آمادهباش کامل تیم اینترونشن در کل ایام روز است، در بیمارستان امام حسین (ع) که تا به حال منجر به نجات جان بالغ بر ۱۰۰ بیمار شده از جمله دیگر اقداماتی است که صورت دادهایم.
افتتاح آزمایشگاه پلی کلینیک تخصصی دانشگاه از جمله دیگر موضوعاتی است که میتوان به آن اشاره کرد. ما در شاهرود آزمایشگاه دولتی با پذیرش بیمار آزاد در هر ساعتی از روز نداشتیم مگر در بیمارستانها که آن هم به دلیل اولویت داشتن بیماران بستری اصولاً محدودیت پذیرش داشتند.
از طرفی محدودیت در تعداد متخصصان آسیب شناسی به دلیل فعالیت شأن در آزمایشگاههای خودشان امکان راه اندازی آزمایشگاه جدیدی را نمیداد مگر با استفاده از متخصصان تک رشتهای آزمایشگاه مثل ایمونولوژی، باکتری شناسی و… که طبق قانون میتوانند هر چهار نفر از آنها با هم یک آزمایشگاه را مدیریت کنند لذا به هر دلیل در شاهرود علیرغم وجود هشت نفر از این همکاران در حوزه آموزشی دانشگاه اما از آنها برای این منظور استفاده نشده بود خوشبختانه با حذف موانع این امکان فراهم و این آزمایشگاه در کلینیک ویژه دانشگاه افتتاح شد.
*شما سال موفقی را هم در زمینه اورژانس پشت سر گذاشتید
افتتاح مرکزی مدیریت فوریتها و اورژانس ۱۱۵ و مرکز دیسپچ شاهرود و تحویل دو دستگاه موتورلانس به اورژانس ۱۱۵ شاهرود در کنار افتتاح پایگاه اورژانس ۱۱۵ فرومد از جمله کارهای خوبی بود که صورت گرفت و توانست توان خدمت رسانی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود را افزایش دهد.
ساخت و آماده افتتاح شدن ساختمان پایگاه اورژانس دهملا، ساخت و آماده افتتاح شدن ساختمان پایگاه اورژانس زمان آباد، اصلاح شیوه تحویل و نگهداری دارو در اورژانس ۱۱۵ به منظور کاهش هدر رفت دارو و امداد رسانی توسط بالگرد هوایی به مصدومان جادهای و مناطق صعبالعبور از جمله دیگر اقداماتی بود که صورت گرفته است.
* به اقدامات نوآوررانه و تحولی در حوزه معاونت غذا و دارو نیز اشاره کنید
خرید یک دستگاه سیر کولاتور برای چهار دستگاه مجهز به سیستم تقطیر موجود در آزمایشگاه به منظور کاهش هزینه آب مصرفی و صرفهجویی در مصرف آب یکی از اقدامات صورت گرفته در این زمینه است همچنین با توجه به مواد شیمیایی گوناگون و آتشزای موجود در آزمایشگاه و در راستای نیل به اهداف پدافند غیر عامل از کارشناس ارشد آموزش سازمان آتش نشانی دعوت به عمل آمد که ایشان به صورت حضوری در آزمایشگاه تئوری حریق و موارد ایمنی مواد آتش زا و شیمیایی و نحوه کار با خاموش کنندههای آتش نشانی موجود و کاربرد هر کدام را آموزش دادند.
با هدف کاهش مصرف انرژی، مواد و محیط کشتها، طی جلسهای با واحدهای نظارت و بهداشت تصمیم برای مدیریت نمونه برداریها گرفته شد و در زمان ثبت نمونهها در سامانه) با توجه نتایج آزمونهای انجام شده در بازه زمانی شش ماهه در سنوات قبل (برای هر نمونه آزمونهایی که بیشترین عدم انطباق را در سطح شهرستان داشت شناسایی و پیشنهاد شد نمونههای ارسالی بر مبنای کنترل این موارد صورت بگیرد. که این عامل بسیار در هدفمندی نمونهها و کنترل آلودگی و کم شدن نمونههای غیر قابل مصرف در سطح شهرستان کمک کرد.
خرید و نصب و راه اندازی یک دستگاه HPLC در آزمایشگاه مواد غذایی معاونت غذا و دارو از جمله دیگر اقدامات در این زمینه است البته باید توضیح داد که وجود این دستگاه برای دانشگاه از باب سرعت بخشیدن و افزایش دقت در انجام آزمایشهای مواد غذایی بسیار حیاتی بوده و هست. این دستگاه مدتها در گمرک مانده بود که با پیگیری به عمل آمده تحویل شد.
*به راه اندازی طرحهای حوزه دارویی هم اشاره کنید
راه اندازی داروخانه اورژانس بهار و جمع کردن استوک دارویی اورژانس در راستای جلوگیری از پرت و هدر رفت دارو از جمله اقدامات خوبی است که در این حوزه صورت گرفت. برآوردها نشان میدهد از این محل در بیمارستان بهار ماهانه بالغ بر یک میلیارد هدر رفت دارو داشتهایم و کسانی که نفعی در این زمینه داشتند در مقابل این اقدام هجمههای جدی را علیه پرسنل و دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ایجاد کردند.
راه اندازی داروخانه شبانه روزی امام حسین (ع) ضمن حفظ داروخانه کلینیک ویژه علیرغم فاصله نزدیک دو داروخانه مذکور در راستای ارائه خدمت بهتر به مراجعان هر دو مرکز امام حسین (ع) و کلینیک ویژه و راه اندازی داروخانه کلینیک ویژه علیرغم راه اندازی داروخانه شبانه روزی امام حسین (ع) از جمله دیگر اقدامات صورت گرفته است.
*در زمینه پوشش داروهای برخی بیماران چطور؟
پوشش ۱۰۰ درصدی بیماران سرطانی و افزایش ۲۲ درصدی تعداد بیماران برای دریافت داروهای مخدر) تحت پوشش گرفتن ۳۵۰ بیمار سرطانی و ۵۰ مرکز ترک اعتیاد با هشت هزار بیمار، پوشش ۱۰۰ درصدی جانبازان دفاع مقدس برای دریافت داروهای مخدر تحت پوشش قراردادن بیش از ۷۰۰ بیمار خاص نیازمند مساعدت دارو و پیگیری تأمین و خرید تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیاز جهت تجهیز و راه اندازی بیمارستان جدیدالاحداث امام رضا (ع) میامی، پروژه الحاقی بیمارستان بهار و همچنین بهبود استاندارد بیمارستان امام حسین (ع) از دیگر خدماتی است که داده شده است.
تأمین بیش از ۴۰۰ قلم تجهیزات پزشکی سرمایهای از هیأت امنای صرفهجویی ارزی از قبیل دو دستگاه رادیولوژی دیجیتال سقفی، یک دستگاه رادیولوژی دیجیتال موبایل ، یک دستگاه C-Arm ، یک دستگاه سونوگرافی داپلر مبله ، یک دستگاه سونواکو پرتابل، دو دستگاه ویدئو آندوسکوپ، پنج دستگاه ماشین بیهوشی، ۱۵ دستگاه ونتیلاتور بزرگسال، پنج عدد ونتیلاتور نوزاد و … پیگیری خرید و نصب کنسول گازهای طبی، ستهای جراحی، ترالی های اورژانس، دارو و سایر تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی از جمله دیگر اقدامات است.
رایزنی و اخذ تجهیزات پزشکی بیمارستان امام رضا (ع) میامی و پروژه الحاقی بیمارستان بهار شامل دو دستگاه رادیولوژی دیجیتال سقفی، یک دستگاه رادیولوژی دیجیتال موبایل، ،C-ARM سونوگرافی داپلر مبله، سونوگرافی پرتابل، دو دستگاه الکترو شوک، پنج دستگاه ماشین بیهوشی ،۱۵ دستگاه ونتیلاتور بزرگسال، پنج دستگاه ونتیلاتور نوزاد، کنسولهای گازهای طبی، ستهای جراحی عروق، ترالی اورژانس از جمله پیگیریهای صورت گرفته از سوی دانشگاه است.
*درباره بازدیدها از مراکز درمانی و بهداشتی هم توضیح دهید
بازرسیهای منظم و دورهای از توزیعکنندگان و عرضهکنندگان تجهیزات پزشکی و انجام گشتهای مشترک با اداره صمت و تعزیرات برای نظارت بر شبکه تهیه و توزیع این اقلام و پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا افزایش ۵۷ درصدی را در سال اخیر داشته است.
افزایش ۶۶ درصدی بازرسیهای منظم و دورهای از مراکز درمانی جهت نظارت بر اجرای طرح تحول سلامت و نگهداشت تجهیزات پزشکی و ثبت مشخصات و قیمت ملزومات مصرفی در سیستم HIS مراکز درمانی و نحوه انجام اصالت سنجی اقلام مشمول طرح از دیگر مسائلی است که محقق شده است.
نظارت بر به روز رسانی شناسنامه تجهیزات پزشکی موجود در مراکز تابعه و ثبت اطلاعات تعمیر و نگهداشت و کالیبراسیون و کنترل کیفی دستگاهها در نرم افزار مدیریت تجهیزات پزشکی توسط مراکز و تشکیل کمیتههای منظم جهت بررسی و پیگیری امور مربوطه از جمله کمیته MDR برای رسیدگی به گزارشهای مشکلات کیفی و حوادث ناگوار در کنار برگزاری کارگاه و دورههای آموزشی جهت توانمند سازی فعالین حوزه تجهیزات پزشکی از دیگر اقدامات دانشگاه در یک سال و نیم اخیر بوده است.
نظر شما